header image
 

Branko & Никола…I like them both in one !

http://star.utrinski.com.mk/izdanija/1644/18526.jpg

Никола Груевски релативно млад политичар, инаку поранешен министер за финансии, а денес претседател на најсилната партија демек Премиер …

YouTube Preview Image

за него ја одбирам ова вистинска приказна дека Никола Груевски е вљубеник во боксот и за време на неговите студии на Економскиот факулет тренирал бокс заедно со Тони Насковски и со Тони Јаневски…

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/2457E6BF006A524B96E0284E44AB9314.jpg http://star.vest.com.mk/images/%7B05669392-C5EC-428E-B751-1C575D6D94C3%7D_gruevski-1.jpg http://star.vecer.com.mk/content_images/3267115962005113211958.jpg

инаку рака на срце според  својата конституција повеќе прилега на фудбалер или на ракометар отколку на боксер…

http://www.novamakedonija.com.mk/Uploads/News/gruevski%5B1%5D.jpg http://okno.mk/sites/default/files/images/Gruevski_0.jpg

љубовта спрема овој спорт му ја пренел во текот на целото детство неговиот  вујко, Јордан Мијалков како голем љубител на боксот … тој го будел Никола во три часот после полноќ ( преку телефон) кога биле преносите на ТВ од мечевите  на Мате Парлов, Бенеш или на Мухамед Али…

http://nimgs3.s3.amazonaws.com/others/thumbnailfull/44ee9c0e400b4572b3265da9e61ecf68-44ee9c0e400b4572b3265da9e61ecf68-2.jpg http://www.australianmacedonianweekly.com/edition/0971_15052007/Internet_02.jpg http://www.vest.com.mk/WBStorage/Articles/8FE23929CE07D547AAB6DAF4BB007169.jpg

инаку започнал со тренинзи во клуб кога имал 20 години, тренирајќи активно цели 5 години во клубот Водно во Скопје, кој подоцна бил  спонзориран од Фуфо, па се преименувал  во БК Дал Фуфо…тренер му бил  Миле Смилевски, поранешен боксер во повеќе клубови и репрезентативец…

http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/45253/i/1/borkica%20gruevski.jpg http://www.maticanaiselenici.com/images/news/vesti-gruevski0907.jpg http://cache.daylife.com/imageserve/0gDdaOBa2tgpv/x250.jpg

за неговата друга половина нема да коментирам нека биде негова интима

http://www.utrinskivesnik.com.mk/WBStorage/Articles/D982D727D621CF4BBB01FE84149E5699.jpg http://www.australianmacedonianweekly.com/edition/1142_21092010/branko_grujo1.jpg

Се прашувам дали Ликот на Груевски е на преден план  или Ликот на Црвенковски ??

http://www.australianmacedonianweekly.com/edition/1044_07102008/branko_grujo_kabinet.jpg http://www.kirilica.com.mk/userfiles/image/27.05.2011/grue-crvenkovski-300.jpg

искрено ниту не ми е важно дали едниот или другиот, едноставно сакам вака заедно да ги гледам…

http://www.mr.com.mk/getImageThumbnail.axd?imgPath=upload/news/macedonia/gruevski_crvenkovski.jpg&imgSize=350&cropH=220 http://www.kanal77.com.mk/portal/images/stories/novo9/Crvenkovski_i_gruevski.jpg

додека вака заедно ќе бидат ЕДНО -  Македонија ќе ја има шансата !!!

http://www.zurnal.mk/data/news/gruevski-crvenkovski.jpg

искрено вака ЗАЕДНО  ќе зборуваме за силна ОБЕДИНЕТА МАКЕДОНИЈА

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/610FA4DA48B2554BAD9BEC74EB470B56.jpg http://www.novamakedonija.com.mk/Uploads/News/branko-crvenkovski-nikola-g.jpg

се додека Груевски е пред Црвенковски или Црвенковски пред Груевски и се газат, не ја бидува!!!

http://www.thebulgariannews.com/media/images/2011-02/photo_verybig_125539.jpg http://tv5plus.com.mk/getImageThumbnail.axd?imgPath=upload/gruevski-crvenkovski.jpg&imgSize=600&cropH=400

ЗАЕДНИЧКИ  ДА !!! дали е тоа можно?? дали македончето има сила да опстане во ЕДНО ??

http://www.vreme.com.mk/images/branko%20crvenkovskia_resize.jpg http://cdn1.beeffco.com/files/poll-images/normal/branko-crvenkovski_9193.jpg

Човеков има харизма во политиката но сепак јас прво би се задржала на друга вистинска приказна како Бранко Црвенковски поет… освоил трета награда на конкурсот за поетски творби на манифестацијата „Курирче“ во Кичево во 1977 година… третонаградената песна „Повик“ на Бранко Црвенковски, тогаш ученик во осмо одделение на училиштето „Вера Циривири-Трена“ во Скопје, дише со патриотизам и го отсликува духот на времето… велат дека стилот во „Повик“ потсетува на познатата песна „Очи“ на Ацо Шопов… сеирџиите коментираат дека претседателот Црвенковски навреме сфатил дека „нема леб во поезијата… ха ха ха , … инаку Бранко Црвенковски роден бил во 1962 во Сараево и во 1963 години неговите се вратиле во Скопје каде завршил основно и средно образование и Електротехнички факултет во 1980 год…

http://star.dnevnik.com.mk/izdanija/2525/8452.jpg http://www.australianmacedonianweekly.com/edition/1078_16062009/crvenkovski_baci_raka2.jpg http://astroloshkirazgovori.blog.mk/files/2009/12/3751.jpg

како директор на Семос… во 1990 на првите повеќе партиски избори во МКД во состав на ЈУ бил избран за шеф на Изборниот Штаб на СДСМ и пратеник во прв состав во Собранието  со што станал потписник на иницијативата за распишување референдум за не зависна МКД , 1991 станал Председател на СДСМ, а на 5 септември 1992 година Премиер на МКД и со своите 29 гоини бил најмладиот Премиер во Европа тогаш… негова беше идејата за учество на албанските партии во Владата формирајќи широка коалиција со Либерална партија , Социјалистичка партија и Партијата за демократски проспиритет( состав само албанци)…

http://www.portalestoria.net/IMAGES%2052/macedonia-crvenkovski.jpg http://www.australianmacedonianweekly.com/edition/0997_06112007/branko_so_znaminja.jpg

фотки со различни знамиња?има ли тоа некое  значење  во неговата политичка насока или само случајност??…

http://www.dejanlucic.net/JEWS%20IN%20MEDIA_clip_image072.jpg http://www.australianmacedonianweekly.com/edition/1140_07092010/branko_crvenkovski.jpg http://www.zurnal.mk/data/news/branko-crvenkovski.jpg

по поразот на парламентарни избори во 1998 до 2002 год бил лидер на опозицијата , како и вклучување во Влада на политичко единство при воениот конфликт 2001 год … заедно со ЉубчоГеоргиевски како лидер на ВМРО ДПМНЕ како и со лидерите на Партија на демократски просперитет Имер Имери  и Демократска партија на албанците Арбен Џафери како и Председателот Борис Трајковски СЕ ПОТПИСНИЦИ НА РАМКОВИОТ ДОГОВОР од Охрид…

http://www.australianmacedonianweekly.com/edition/0983_07082007/branko%20i%20jasna%20vo%20rusija.jpg http://www.australianmacedonianweekly.com/edition/0961_06032007/nv_Branko_Jasna.jpg

во 2002 год повторно СДСМ ја освои Власта и пак Црвенковски станал Премиер… на третите вонредни Председателски избори во МКД во втор круг на 28 април 2004 Бранко Црвенковски бил избран за Председател на државата со 553.520 гласови против кандидатот на ВМРО ДПМНЕ Сашко Кедев кој освоил само 329.271 гласови… на функцијата Председател на МКД се задржал до 12 мај 2009 год кога повторно се вратил како Председател на СДСМ…

http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/979D233E6E4E2044801BBFF925C4316A.jpg http://www.vreme.com.mk/images/Image/branko%20i%20jasna%20(Small).jpg

за другата негова половина нема да коментирам нека биде негова интима

http://www.vreme.com.mk/images/Editions/2200%2034/branko%20crvenkovski%20i%20ali%20ahmeti%20(1).jpg

http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/7C0CEAF792B2B440BBC0EDCA2183E7A6.jpg

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/03398CD6D9CE504BB6128FBBEEC5FFBB.jpg http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/68FAC40DC39C0F4889B51A2CEBB7FC68.jpg

фотките мислам  дека не заслужуваат коментари , но ги постирав намерно поради веќе неиздржливите несоодветно однесување на блогерајов и ТОЈ и ОВОЈ биле со ОНОЈ …

http://picturespk.pk/images/bwy1310817441v.JPG http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/D0869F966DAFB343B2347435FFF824D8.jpg

http://www.vecer.mk/WBStorage/Articles/ADAFD2056582314BB2702EB66DF8383F.jpg http://plusinfo.cfd.mk/medium_pics/2011/06/25/Gruevski_Ahmeti__143057161.jpg

мене ме загрижува експазијата на ОНОЈ , сепак ме боли кога ги гледам ваквите фотки на ТОЈ и на ОВОЈ

http://i3.ytimg.com/vi/lkTq_OducU0/0.jpg http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20080730081528/anegkyklopaideia/images/2/2f/Gruevski.jpg

до кога вака самите ќе  се јадеме ?…

YouTube Preview Image

дали воопшто личи вакво споредување на важни личности на МКД ?

YouTube Preview Image

јас мислам дека е страшно жалосно и воопшто не е смешно дури и трагично вакво подсмевување!

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs410.snc4/47337_419539457819_122143557819_5471226_4705002_n.jpg http://i3.ytimg.com/vi/e7VClHLQMZc/0.jpg

зарем постои некаде ИДЕАЛЕН ЧОВЕК?  јас не познавам таков , зарем ВИЕ што завземате страна , а пљукате по другата го пронајдовте? и ТОЈ и ОВОЈ имаат нешто што чини и што нечини… но и двајцата постигнале нешто … не сте свесни што би биле НИЕ доколку дојде до ЕДИНСТВО  на двајцата !!

http://kajgana.com/files/8/2011.01/branko-crvenkovski-240.jpg http://gdb.rferl.org/51CCAC40-E280-4141-A2B2-6C08A3F202D4_mw800_mh600_s.jpg

КОЈ ТРЕБА ДА ГИ ОБЕДИНИ ?… КОЈ ТРЕБА ДА НЕ ОБЕДИНИ  ? некоја ТРАГЕДИЈА ли  ?  КАТАКЛИЗМА? … гледајте ги прстите на двајцата како го ДАВААТ ОДГОВОРОТ на ова прашање ?? насочено кон нас… НИЕ !

http://okno.mk/sites/default/files/images/crv-gru.jpg http://gdb.rferl.org/FA7037BF-562E-43B7-BB02-0B7545A6AE7F_mw270.jpg

Мене некако повеќе ме интересира сегашноста и иднината отколку минатото… минатото може да биде било какво , секој на различен начин  прераскажувал , пишувал… Денес… денес ме интересира и утре… утре … сведок сум на неопишливи неможни ситуации, а сепак вистинити…

По повод  2 – ри август празник ИЛИНДЕН …

Господово 2011 лето …

посакувам  ваква спојка !

АМИН !

~ by bijonse1 on август 2, 2011. Tagged: ,

18 Responses to “Branko & Никола…I like them both in one !”

 1. hi hi hi викни си ги дома и двајцата бионсе. на ѓомлезе во ова лето господово.

 2. Овие двајца би ги бркал си стап. Недај боже дома да ти дојдат куќата ќе ти ја запустат.

 3. тие се водачи … сега за сега …така да џабе ви е сеирџиски коментар…

 4. the leaders you mean? oh yeah
  The leaders of the pack

 5. pack or fuck it*s the same game…

 6. Svedoci sme na mnogu razedinuvanja vo istorijata na makodonskiot narod i toa tokmu pomedju nivnite vodaci jas licno se nadevam deka eden den ke docekame i nivno splotuvanje..ako e za air sto se veli dosta e vekje. CESTIT ILINDEN!

 7. polard …водачите се како што е народот…
  народот е инертен ја нема во себе таа искра на борбеност се расипал светот општо , ама е тоа друга тема…
  не смеам да честитам било што на тапет сум ВИЕ гледам слободно можете…
  зошто?
  па еве коментар од еден пост без никој да не каже ништо..
  па дури ни ТИ полард…
  ,,…se nakotija glupaci na blogeraj od tipot na bijonse,nerzima,mackica,pickica…blogerajot zalice na detska gradinka……ne otruja so nivniot chat…..se ligavat kako mali bebinja ligite im potekoa …… zasmrde blogerajot od nivnite ligi….. pozdravi, cestitki, zurki, rodendeni,kukni slavi kur se trese……
  more mars u picku materinu…..porasnete veke ednas..,, завршен цитат

 8. Bijonse вака: Го празнувам Илинден како јас го чуствувам и целото мое семејство. Цитатот од тој пост го прочитав и навистина незнам како сум го пропуштил веројатно не бил некое изненадување на кое што сум навикнал на Блог мк..Се сложувам со тебе дека и нашиот блог е дел од таа разидинетост впрочем дел сме од нашиот народ насушен.Да се надеваме дека еден ден ке стане пристојно место( катче) кај што ке можеме да пласираме дел од нашите посветли идеи и размислувања. Искрено не сум го видел тој пост.

 9. Да поздравам и нека е за многу години Илинден!

 10. поздрав novki…
  кога ми текнува да има се уште раселени лица…
  кога ќе ми текне дека се уште трпат за леб луѓе како на пример нашите бранители…
  кога ќе ми текне дека сите учки се инфилтрирани во сите значајни структури и тоа на добри раководни места…
  ми се гади …а не да честитам…

 11. polard… заколни се :)

 12. Koga imash citat veruvam imas i link..navistina bi sakal da go vidam :)

 13. да?? ти полард ме ,, возиш ,,? ти ја знаеш секоја точка овде на блогерајов… :)
  е ај пошто лепо си кажал , навистина би сакал да го видам,
  http://indijanec.blog.mk/2011/07/28/kosovo-e-pred-podelba-a-nie/#comment-2353
  воала

 14. Е дури сега ништо не те разбирам :( мислиш дека јас сум блогерот индијанец?? или некој што таму коментира??? Авај, пукање во празно. Е сега слободно можам да ти се заколнам дека не само што не сум ниту ме интересира политика.А индијанец веројатно сам ке се јави како и оној кој линкува разни никови кои патуваат на разни http://www…. адреси. Значи во голема заблуда си. Ако толку многу се сомневаш можеш и лично да ме запознаеш. Марио Јагоски на ФБ. повели!

 15. е де , знам дека не си ти индијанецот тој е… знам кој ,
  ама ти си …
  не си на ГО одмор?? :)

 16. яс па само
  Никола

  Имала майка едно ми чедо
  едно ми чедо, Никола

  Честит Празник!!

 17. Бионсе, прво добровечер и честит празник.
  А за желбите да се исполнат треба да има во нив миниму 1% реална можност да се случи тоа, инаку се друго е само лаги за мали деца, желби за Дедо Мраз.
  Поздрав!

 18. Ова е само пуста желба на секој нормален граѓанин во Р.Македонија.Желбата е едно,вистината е друга работа.Па гледаме на блогов што се случува.
  Но јас па друго мислам!!!Кога би ги немало двајцата,можеби поарно би ни било,можеби.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.